En bakgrund som civilekonom, psykoterapeut, coach och idrottare i Tyskland, USA och Sverige, har gett Jana Söderberg unik kunskap om människans förmåga till självmotivation och självledarskap. Jana brinner för frågor om hur man stärker den psykiska hälsan hos människor i alla ålder och områden, samt hur man ökar förmågan till självmotivation. Utöver har hon en stor passion för samspelet mellan människor, möten, samtal och kommunikation.

Som föreläsare, författare och coach fokuserar Jana på neuroledarskap och neurokommunikation samt personlig hållbarhet. Neuroledarskap är konsten att leda och motivera sig själv, neurokommunikation är konsten att skapa en fungerande dialog och ett effektivt samspel med andra. Båda utgår från hjärnans förutsättningar och grundmekanismer. Janas föreläsningar och kurser kan anpassas för olika verksamheter och målgrupper. Ofta återkommande uppdragsgivare är inom näringsliv, idrott, kommuner och skola. Bland Janas böcker finns “Sluta jämföra dig med andra – våga vara dig själv”, “Våga vara – visa barn vägen till bättre självkänsla” och ”Vad jag säger och vad du hör – om konsten att mötas”.

Många känner igen Janas röst från hennes populära Sommarprat där hon talade om vikten av att byta perspektiv samt riva egenkonstruerade hinder till vår utveckling. Vid sidan om denna verksamhet är Jana Söderberg verksamhetsansvarig för Motivationslyftet, grundad av Star for Life, som är inriktad på att förbättra ungdomarnas motivation, självkänsla och självledarskap genom mental träning och olika former av estetisk förankring.