Konsten att motivera sig själv och vinna över negativa tankemönster

Din bästa vän köper sommarstuga, din kollega har precis bestämt sig för att starta eget och grannen springer Lidingöloppet. Du är glad för dem alla men samtidigt frågar du kanske dig själv: Och vad vill jag? Varför gör jag det inte?

Skälen till varför motivationen och handlingskraften sviker en kan vara olika. Kanske tar vardagsrutiner och fredagsmys fokus. Eller så blir man passageraren på en livsresa dör någon annan alltid är chaufför. Eller något annat. Men det är alltid rätt tid för att ta över rodret igen och påverka ditt liv i den riktning du vill. Det som krävs är att du tränar din mentala styrka så att du kan leda dig själv på ett bra sätt.

Under denna föreläsning förklarar Jana hur vår inre motivation (Motivation 3.0) fungerar. Den är en enkel additionsuppgift: det måste finnas en diskrepans mellan din drömföreställning och hur livet faktiskt är och du måste ha tilltro till din förmåga att klara av utmaningar, förändringar etc. Många goda tankar leder aldrig till motivation och drivkraft då vi saknar ett ”friskt missnöje” – det går ju ganska bra som det är. Att leda människor till inre motivation i välfärden är en tuff utmaning då många befinner sig på ”ganska bra”-linjen.

Jana delar med sig av kunskap och konkreta råd om bland annat:

 • Hur våra tankemönster påverkar vårt beteende och vikten att styra över våra tankar
 • Hur du hitta passionen i dig och förstår dina emotionella drivkrafter
 • Från offer till chef – hur du programmerar din mentala mjukvara
 • Hur du behåller fokus på konkreta målbilder
 • Hur du boostar din självkänsla och frigör dig från andras hämmande åsikter

Detta tema kan bokas som föreläsning eller kurs.


  Förfrågan / anmälan

  Namn (obligatorisk)

  Epost (obligatorisk)

  Telefon

  Ditt meddelande